Oobsah článku
- 1 Vyskúšajte chutné bravčové medailónky s hríbovou omáčkou na večeru
- 1.1 Príprava bravčových medailónkov – krok za krokom
- 1.2 Ako pripraviť dokonalú hríbovú omáčku ku bravčovým medailónkom
- 1.3 Najlepšie prísady na výrobu bravčových medailónkov a hríbovej omáčky
- 1.4 Variácie na tému – iné spôsoby, ako si dopriať bravčové medailónky
- 1.5 Tipy na servírovanie bravčových medailónkov s hríbovou omáčkou
Bravčové medailónky v hríbovom omáčka, skvelá chuťová kombinácia, ktorá na Slovensku patrí medzi obľúbené jedlá. Touto receptúrou sa môžu pochváliť mnohé kuchyne, a preto nečudo, že ju môžeme ochutnať nielen vo vybraných reštauráciách, ale aj v domácom prostredí. V tomto článku sa pozrieme na recept na bravčové medailónky v hríbovom omáčka krok za krokom, aby ste si mohli jednoducho a úspešne pripraviť toto pochúťku.

Vyskúšajte chutné bravčové medailónky s hríbovou omáčkou na večeru
Ak máte radi bravčové mäso a chcete si dopriať niečo výnimočné na večeru, neváhajte si pripraviť chutné bravčové medailónky s hríbovou omáčkou. Tento pokrm je rýchly na prípravu a budete sa po ňom doslova oblizovať. Medailónky sú pečené na panvici a potom podliate voňavou omáčkou z čerstvých húb.
Príprava bravčových medailónkov – krok za krokom
- Nakrájajte bravčové stehno na hrúbky asi 2 cm.
- Natlačte na každý plátok mäsa mlynčekom na korenie, soľ a zmes bylín. Otočte mäso a urobte to isté na druhej strane.
- Rozohrejte panvicu s olejom na strednom ohni.
- Plátky mäsa príložte na panvicu a opečte ich z každej strany asi 3 minuty.
- Medailónky vyberte z panvice a nechajte odpočinúť na tanieri.
Ako pripraviť dokonalú hríbovú omáčku ku bravčovým medailónkom
- 1 cibuľu nakrájajte nadrobno.
- Nakrájajte 200 g húb na plátky.
- Do panvice, kde ste piekli mäso, pridajte trochu oleja a cibuľu.
- Dusite ju asi 4 minúty, kým nezmäkne.
- Pridajte huby a dusite ich 5 minút, kým nezmäknú.
- Do zmesi primiešajte 2 lyžice múky, premiešajte a pridajte 250 ml vývaru. Premiešajte a nechajte prevrieť. Pokračujte v miešaní, kým zmes nezhustne.
- Omáčku ochuťte soľou a korením podľa svojho vkusu.
Najlepšie prísady na výrobu bravčových medailónkov a hríbovej omáčky
Aby bol váš pokrm naozaj vynikajúci, odporúčame použiť najvyššie kvality surovín. Vyberte kvalitné soľné korenie a čerstvé bylinky. Odporúčame použiť čerstvé kuracie vývarové kocky, ktoré zaručia dokonalú chuť hríbovej omáčky. Pokiaľ chcete mať ešte bohatšiu chuť, pridajte do omáčky aj kúsok nasekaného syra.
Variácie na tému – iné spôsoby, ako si dopriať bravčové medailónky
- Medailónky môžete podávať aj s dusenou ryžou alebo zemiakovou kašou.
- Doprajte si medailónky s cesnakovou nátierkou a uhorkovým šalátom.
- Skúste vyrobiť bravčové medailónky ako zapekané jedlo so zeleninou a zemiakovými hranolkami.
Tipy na servírovanie bravčových medailónkov s hríbovou omáčkou
Medailónky s hríbovou omáčkou skvelo podajte na hlbokých tanieroch. Do každého taniera vložte jeden medailónok a pridajte kúsok dusenej zeleniny. Nakoniec medailónky poliate hríbovou omáčkou a ozdobte cesnakovou nátierkou. K pokrmu podávajte čerstvý chlieb alebo zemiaky.
V dnešnom článku sme sa pozreli na recept pre chutné bravčové medailónky v hríbovom omáčka. Tento jednoduchý recept by mal byť skvelým spôsobom, ako si pochutnať na vynikajúcich prírodných chuťových zložkách. Ak ste fanúšikom kvalitných a zdravých jedál, táto kombinácia by mohla byť skvelou voľbou pre vás. Vyskúšajte tento recept a užite si plnú chuť a vôňu kvalitného mäsa a čerstvých húb. Bon appétit!